Podrška muftiji Zukorliću jer jedini brine o narodu

10
21

U vremenu kada su svi koncentrisani da se što manje čuje da muslimani postoje, kada se radi na tome da se oslabi sve što je islamsko, treba da se držimo najviše zajedno, a mi se dijelimo i osipamo kao pijesak.

Nećemo pričati niti se u ovom pismu doticati bilo kakvih događanja koja se tiču trenutne situacije u našem voljenom šeheru, samo ćemo kratko, jasno i nedvosmisleno reći da smo neopozivo uz onu stranu koja brine o narodu, koja se zalaže za njega i koja ne zazire od toga da radi u interesu tog istog naroda.

Od Ebu Se’ida El-Hudrija radijAllahu ‘anhu se prenosi da je rekao Allahov Poslanik sallAllahu ‘alejhi ve sellem:
„Ko od vas vidi kakvo zlo neka ga ukloni rukom, a ako to ne može, onda svojim jezikom, pa ako ni to ne može, onda srcem, – a to je najslabiji vid imana“(bilježi ga Muslim)

Svjedoci smo da uvaženi akademik muftija Muamer ef. Zukorlić radi sve tri kategorije iz ovog hadisa, shodno situaciji u kojoj se nađe, i shodno tome koliko je u mogućnosti da uradi.

Na drugoj strani, pak, ima onih koji ne rade ništa od hadisom pomenutog, već samo plove kroz vrijeme ne zamahujući veslima, nego puštajući struju da ih nosi kako se ona kreće.

Džerir b. Abdullah, r.a., veli da je čuo Allahovog Poslanika, s.a.v.s., kako kaže: “Ukoliko čovjek bude činio grijehe pa ga u tome ne spriječe njegovi sunarodnjaci, a u mogućnosti su to da urade, Allah će ih kazniti prije smrti.”
Allahov Poslanik, s.a.v.s., takođe kaže: “Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, ili ćete naređivati dobro i odvraćati od zla, ili će vam Allah poslati kaznu, pa ćete moliti a On vam se neće odazvati.”

Iz ova dva hadisa dato nam je da vidimo da ukoliko se ne klonimo zla, i ne samo ne klonimo, već i odvraćamo od njega, Allah će nam poslati kaznu.

Tolika se hajka digla što se jedan muftija, vjersko lice, kandidovao za politiku, da niko ništa drugo nije u stanju da pomene kad se o toj temi govori do toga.

A mi pitamo, zašto jedan insan koji je u vjeri, koji se čvrsto drži vjerskih postulata, koji se kloni zla, poziva na dobro, i preporučuje da se ono čini, ne bi mogao baviti se politikom? Zar takav profil čovjeka nije bolji za neku funkciju od onih koji recimo, piju alkohol, koji koriste različite opijate, kojima nije strano da rade loše, da to loše opravdavaju koječime?

Pitamo se, zašto se toliko prati njegov život, svaka njegova riječ, i sve okreće i izvrće, te uznemiravaju i članovi porodice?

Kao studenti koji o vjeri uče u gradu Allahovog poslanika sAllallahu alejhi ve sellem, koji o historiji vladavine i poslanstva uče sa izvora, smijemo tvrditi da se Božiji Poslanik sAllallahu alejhi ve sellem bavio politikom, i bio vrhunski državnik.

Osvrćemo se na narod našeg šehera s apelom da ne podliježu pričama koje nemaju osnova, da ne nasijedaju na laži i potvore i da svoj razum otvore prema onima koji im nude program koji vrijedi, koji ima izglede poboljšati stanje u Sandžaku, i koji neće krasti od sopstvenog naroda.

autor:Amar Nuhambašić 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. BOSNJACI MORAJU ISKORISTITI HISTORIJSKU PRILIKU ZA BOLJU BUDUCNOST SVIH BOSNJAKA

  Dr. Muamer ef. Zukorlic, narodni poslanik je lider, vizionar s’kojim se Bosnjaci mogu ponositi! Glasati za gos. Zukorlica znaci glasati za pravdu, pomirenje i prosperitet svih Bosnjaka.

  0

  0
 2. Nije tebi stalo do bošnjaka nego do vlasti! A što upoređuješ Sandžaklije i talibane za to ćeš polagati račune pred nama jer vlast nije vječna! Doćiće vrijeme kada čovjek za tebe neće ništa više odgovarati nego za jednu džukelu lutalicu zapamti ovo dobro!

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.