17. August 2014

Sandžak – Muftija Muamer Zukorlić rekao je u intervjuu kuvajtskoj televiziji El rej da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju.

– Uprkos svim poteškoćama s kojima se suočavamo živeći 100 godina okupirani od Srbije i Crne Gore, pošto se Sandžak nalazi između njih, mi nismo prestajali da postojimo uprkos masovnom etničkom čišćenju u Prvom i Drugom svetskom ratu, te uprkos poslednjim ratovima, u Bosni i na Kosovu – kazao je Zukorlić i naveo koje zemlje okružuju Sandžak – Crna Gora, Srbija, Kosovo, te da je položaj ove regije važan jer spaja Bosnu s Kosovom, dok Srbiju spaja od Crne Gore, odnosno razdvaja od nje.

– Zato je Sandžak u poslednjih 100 i više godina bio ključna tačka mnogih previranja. To je stavilo muslimane u mnoge probleme i to je razlog što je Sandžak podijeljen između Srbije i Crne Gore, iako je regija koja ima svoju historiju i u najmanju ruku treba da ima autonomiju, ako ne može da postane država – naveo je muftija.

– Naše traženje prava je pojačalo udare na nas i na mene lično. Ne bi prošlo ni dva dana a da se u beogradskim novinama ne govori o muftiji koji provocira, koji je ekstreman – naveo je on.

HOĆEMO VELIKU DŽAMIJU U PAZARU

Nama je san da sagradimo veliku džamiju u Novom Pazaru, koja će moći da primi nekoliko hiljada ljudi – kazao je muftija o daljim planovima.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles