10. Septembar 2017

Nakon što je šef radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ naveo da bi DNK njegovog skupštinskog kolege Muamera Zukorlića bez sumnje pokazao da je srpski, bivši muftija dao nam je rezultate svog DNK testa i odredio šta bi pokazao Šešeljev DNK.

– Rezultat mog DNK testa glasi: R1b – indoevropsko/keltsko-ilirsko porijeklo – rod BY611 sa Skadarskog jezera. Preci Zukorlića su došli sa Bliskog istoka preko Kavkaza na Balkan u periodu prije formiranja Ilirije. Svi keltski narodi su dalji rođaci Zukorlićima. Zukorlićima je srodno 8 odsto Srba i 0 odsto Rusa – precizirao je bivši muftija.

– Šešelji se još uvijek nisu testirali, ali se može pretpostaviti koju haplogrupu nose sa vjerovatnoćom tečnosti od preko 70 odsto . Šešelji su najvjerovatnije – I2a – staroevropska-dinarska haplogrupa od roda Rovčana. Preci Šešelja su živjeli u Evropi i na Balkanu mnogo prije dolaska Slavena u Evropu iz Azije. Asimilirani su od strane Slavena negdje na Karpatima i odatle su se vratili na Balkan. Ova haplogrupa se koncentrirala kod Hercegovaca do 70 odsto i kod Bošnjaka do 55 odsto, dok su Šešelju Srbi rođaci vjerovatno svega do 30 odsto, a Rusi do 10 odsto. Većina Rovčana koji žive danas u Sandžaku se izjašnjavaju kao Bošnjaci – naveo je Zukorlić za “Alo!“.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj, Foto: Marko Đoković

Podsjećanja radi sve je počelo kada je na pitanje šta bismo saznali kada bi šef radikala Vojislav Šešelj dao uzorak za DNK Muamer Zukorlić u jednom intervjuu dao zanimljiv odgovor:

– Njegovu srodnost sa bošnjačko-crnogorskim sastavom.

– Taj potez sa kojeg on dolazi je ta sandžaklijsko-crnogorska srodnost. Ali bismo morali to preciznije da odredimo, mi ovdje imamo i Gota i Skandinavaca i drugih krstaša koji su prošli Balkanom, a mnogi su i ostali. I Srbi imaju tri linije koje su najbrojnije, kao slovenski narod ne pripadaju klasičnim Slovenima. Srodnost sa Rusima je drugorazredna, Srbi su staroevropljani, slovenizirani staroevropljani.

Komentarišući te njegove riječi, lider radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ je naveo da je Zukorlićeva konstatacija tačna, ali dodao i da bi DNK njegovog skupštinskog kolege bez sumnje pokazao da je Srbin.

Vojo, testiraj se ako smeš!

Lider BDZ-a Muamer Zukorlić pozvao je jučer svog kolegu narodnog poslanika Vojislava Šešelja da da uzorak za DNK test.

– Ja ga pozivam ovom prilikom da se testira, ja sam to uradio i s rezultatima biće nam lakše da diskutujemo.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles