11. Maj 2017

Predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić primio je danas članove delegacije Savjeta Evrope koji rade na implementaciji projekta „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju u Srbiji“, koji je počeo u martu 2017. godine.

Na početku sastanka, Zukorlić je poželeo dobrodošlicu članovima delegacije i izrazio zahvalnost zbog zainteresovanosti za sistem visokog obrazovanja Republike Srbije, kao i otvorenosti za sva bitna pitanja i rješavanje postojećih problema. Zukorlić je članove delegacije upoznao sa radom Odbora i iznio aspekte sistema visokog obrazovanja koje bi trebalo unaprijediti.

Predstavnik delegacije Savjeta Evrope profesor Ijan Smit (Ian Smith) naveo je da je cilj posjete uvid u sistem i probleme visokog obrazovanja Republike Srbije, ističući da je projekat „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju u Srbiji“ utemeljen na principima etičkog ponašanja i zasniva se na istraživanju postojećih podataka iz izvještaja Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

U sastavu delegacije eksperata Savjeta Evrope prisustvovali su i profesor Tom Hamilton (Tom Hamilton) i Kristijan Rajković, predstavnik Kancelarije Savjeta Evrope u Beogradu.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles