17. Mart 2017

U okviru Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Saveznom Republikom Njemačkom, narodni poslanik Muamer Zukorlić sudjelovao je susretu sa delegacijom njemačkog Bundestaga koju su činili šef delegacije Helmut Brant i članovi dr. Hans Peter, Marijane Sider i Sabine Brendel, kao i ambasador SR Njemačke u Republici Srbiji njegova ekselencija Aksel Ditman.

Zukorlić je iskoristio priliku da govori o važnosti njemačke podrške Srbiji na putu evrointegracija, te politici dijaloga i pomirenja koja bi dovela do konačne stabilizacije na Balkanu što je preduvjet ekonomskog i opće društvenog razvoja.

U svojstvu predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, informatičko društvo i tehnološki razvoj, Zukorlić sudjeluje u reformi obrazovanja uključujući i praksu dualnog obrazovanja, gdje su obrazovne institucije u Njemačkoj nezaobilazan faktor.

Zukorlić je, također, govorio i o političkim aktivnostima Bošnjačke demokratske zajednice na polju očuvanja i unapređenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Srbiji te ostvarenju ambijenta pune jednakopravnosti svih građana i zajednica. Tom prilikom, Zukorlić se osvrnuo na činjenicu da će svoje iskustvo vođenja Islamske zajednice i poznavanja učenja islama staviti na raspologanje u cilju jasne diferencijacije između ispravnog tumačenja i prakticiranja islama i učestalih medijskih i političkih zloupotreba u cilju krivog predstavljanja islama kako bi se smanjile mogućnosti regrutiranja pojedinaca i grupa za ekstremne ideje u ime ove časne vjere.

Displaying IMG_3140.JPG

 

Info služba BDZ Sandžaka

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles