4. Februar 2017

Zukorlic ozbiljan

Narodni poslanik Muamer Zukorlić, uključiće se uskoro u koncipiranje Deklaracije o pomirenju Bošnjaka i Srba u Crnoj Gori.

Zukorlić je, kako piše Pobjeda, poziv iz Podgorice dobio od jednog od čelnika Fronta, ali u jučerašnjem razgovoru za ovaj list nije želio da otkriva o kome se radi, sve dok nađe vremena za zvanični susret sa inicijatorima, koji bi trebalo da bude upriličen u Beogradu.

„Poznati su moji, principijelni stavovi vezani za položaj Bošnjaka u Sandžaku, njihovu raspolućenost posle obnavljanja crnogorske nezavisnosti, težak socijalni položaj i neadekvatan odnos crnogorskih vlasti prema brojnim problemima crnogorskih građana muslimanske veroispovijesti. Posebno na crnogorskom sjeveru gdje su Bošnjaci sa Srbima, većinski narod”, tvrdi Zukorlić za Pobjedu.

Krivce za takvu situaciju Zukorlić vidi u Demokratskoj partiji socijalista, na čelu sa Milom Đukanovićem, zatim u Bošnjačkoj stranci i njenom vođstvu, a naposletku i u Islamskoj zajednici – reisu Rifatu efendiji Fejziću i njegovim najbližim saradnicima. Sva tri „segmenta svjetovne i duhovne vlasti“ smatra isključivo odgovornim za sve izrazitija i dublja socijalna, politička, nacionalna i ukupna društvena raslojavanja, pa bi Deklaracija o pomirenju dva naroda mogla biti jedan od odgovora na zatečeno stanje.

Podsjetimo da je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Demokratskog fronta, Andrija Mandić, u gostovanju u emisiji IN4S-a „Nedeljom u 21“ govorio o problemu podjela na nacionalnoj osnovi u Crnoj Gori, izrazivši uvjerenje da se tom vremenu nazire kraj, kako u odnosu Srbi-Crnogorci, tako i u odnosu Srbi-Bošnjaci.

„Obaviješten sam da je na sjeveru Crne Gore upravo došlo do jedne slične stvari, gdje su srpski i bošnjački intelektualci, polazeći od maksime ‘sva prava svima’ sastavili jednu deklaraciju kojom žele da pozovu srpske i bošnjačke političare da rade zajedno – kao što smo uradili mi u okviru DF-a, mi Srbi i naša braća Crnogorci, pronašavši zajednički jezik. Radujem se tome“, izjavio je on u emisiji na TV IN4S.

(Pobjeda)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles