8. Oktobar 2017

Koalicija SDP-SDA je teško podnijela pismo koje je poslao Dr. Rešad ef. Plojović predsjedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu, okarakterišući ga kao “neobično pismo”. Neobično je u njihovim očima jer postoji mogućnost da će to pismo razotkriti sve laži i zavjere koje su kovali u Turskoj protiv svog naroda i Islamske zajednice.

Naime, još devedesetih, dok je Ugljanin kao izbjeglica boravio u Turskoj, u to vrijeme je Muftija Muamer Zukorlić boravio sa svojim narodom u Sandžaku (1992-1997), bodreći svoj narod u najtežim trenucima i pripremajući se za odbranu od mogućeg genocida, kakav se dogodio u Srebrenici. Svo to vrijeme je Ugljanin uspostavljao veze po Turskoj, koje kasnije koristi da batina Islamsku zajednicu.

Islamska zajednica je više puta dobijala upozorenja od predstavnika turskih vlasti, da ne ruši Osmanske džamije i mezarija, da ne širi kampanju protiv Turske i Erdogana i da ne podržava neprijatelje Turske. Za takav odnos Turske prema IZ je zaslužan najviše Ugljanin, koji je svojim lažima huškao Tursku na IZ i Muftiju Zukorlića. Zato je Turska bila pasivna kada je Ugljanin izvršio agresiju na IZ. Koalicija SDP-SDA je namjerno izazvala sukob na dan kada je Erdogan 2010. godine dolazio u Sandžak. Oni su u prve redove postavili predstavnike paravjerske tvorevine, što je izazvalo veliki revolt prisutnih. Kada su parahodže to shvatile, ubrzo su napustile skup, a masa ljudi je krenula iz revolta za njima, što se sve jasno na vidi na snimcima koji su objavljeni. Međutim, mediji i špijuni SDP-SDA koalicije su to predstavili kao napad na Erdogana.

Međutim, kasnije se najviši organi Turske vlasti direktno uključuju u borbu protiv IZ, na čelu sa Ahmetom Dautogluom i Mehemdom Gormezom. Oni su osnovali fond za finansiranje neprijatelja IZ. Ahmet Dautoglu je otišao toliko daleko, da je poslao pismo svim muslimanskim državama da ne ulažu u Sandžak, jer tamo djeluju esktremisti. To je izazvalo veliki revolt slobodarskih struja u Sandžaku. Štetno ponašanje Ahmeta Dautoglua i Mehmeda Gormeza je koštalo i Tursku državu, zbog čega ih je Erdogan ubrzo smijenio. Oni nisu odgovorili na ispravan način ni prilikom pokušaja vojnog udara u Turskoj.

Zanimljivo je čak i to, da prilikom pokušaja vojnog udara, prvi iz Sandžaka ko je poslao podršku Erdoganu je bila BDZ, dok su SDP i SDA čekale ishod, pa tek onda kada su vidjele da je Erdogan preživio, izjavile su podršku. I danas, na zgradama Ugljaninove paravjerske tvorevine se može naći logo Zakaat fondacije iz Amerike koju je osnovao Fethulah Gulen. Ugljaninova paravjerska tvorevina još nije prekinula komunikaciju sa njima, a djeca funkcionera Ugljaninove i Ljajićeve partije još uvijek masovno studiraju na Gulenovom univerzitetu u Sarajevu.

Veliki doprinos u kampanju Turske protiv IZ, osim Ugljanina i Ljajića posjeduje i Rifat Fejzić, reis Crnogoraca, koji se predstavlja kao osoba lojalna turskim interesima. Shvatit će Turska  kada bude morao birati između interesa Mila Đukanovića i Redžepa Erdogana, na koju stranu će isti stati.

Sandžak se nada da će Erdogan uvidjeti ko su njegovi pravi prijatelji u Sandžaku, a ko su dušmani koji ce i njega prodati na kraju, kao sto su Sandžak i IZ prodali. Erdoganu na Balkanu trebaju slobodna braća, čvrsta, na koja se moze osloniti i koja ne traže ništa za uzvrat, osim da je braća po vjeri ne napadaju.

Erdogan treba podržati sinove i nasljednike 12000 Đurumlija koji su branili Istanbul u najtežim vremenima, umjesto sinova onih koji su vazda bili na strani neprijatelja i nakon toga streljali po Hadžetu naš narod. Deset godina sijanja fitni će zahtijevati najmanje još 10 godina čišćenja.

 

Gulenisti u Sandžaku – uz podršku SDP-SDA vlasti

Gulenova ‘Zakat fondacija’ iz Amerike finansira paravjersku tvorevinu u Sandžaku

Erdoganovi protivnici-gulenisti djeluju i u Sandžaku – Organizacije ‘Most’ i ‘Horizont’

Vođa Gulenista iz Pazara – Pozivamo vlast da nas zaštiti od Vlade Turske!

Protest protiv paravjerske tvorevine, mediji režimski predstavili kao protest protiv Erdogana

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles