7. Decembar 2017

Foto: Tanjug / Darko Vojinović

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da prihvati bilo koje rješenje Bosne i Hercegovine za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare kazao da je izgradnja tog auto-puta bila prva tema razgovora sa čelnicima BiH – Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem i da je Srbija iznijela nedvosmislen i veoma fer stav po tom pitanju.

“Pokazali smo šta smo mi do sada uradili na Koridoru 11, da smo potpisali komercijalni ugovor za izgradnju 31 kilometar auto-puta od Čačka do Požege čime se približavamo BiH. Ostaje nam onda još 60 kilometara do Kotromana, do granice i poslije 106 kilometara, u zavisnosti od trase koju BiH izabere, do centra Sarajeva”, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, spajanje ta dva grada je važno zbog bošnjačkog stanovništva u Srbiji, srpskog u BiH, ali prije svega zbog Srba i Bošnjaka u obje zemlje.

Mi produžavamo auto-put od Požege preko Ivanjice do Sjenice i dalje auto-put prema Boljaru i granici sa Crnom Gorom. Smatramo da bi najbolje bilo da auto-put ka Sarajevo ide tuda, ali smo kazali da da ćemo prihvatiti njihov stav kakav god bude bio”, naveo je Vučić.

“Oni su bliži jednom drugom rješenju i ako bude tako Srbija će brzo i jednostavno to riješiti i iz svog budžeta platiti i izgraditi bez ičije pomoći, a to je kad se prođe Sremska Mitrovica, na takozvanom auto-putu Beograd – Zagreb, preko Kuzmina do Rače, na putu za Bjeljinu. Mi ćemo to vrlo brzo da izgradimo, to nam je važna veza sa Semberijom, ali sačekaćemo da vidimo konačnu odluku BiH, mi smo spremni za svaku njihovu odluku.”

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles