1. August 2017

Dobre vijesti iz prijepoljskog sela Kaćevo. Kako je vlast obećala prije šest mjeseci, tako i ispunila. Djeca će u septembru u svoju novu, iz temelja odrađenu školu koju su i njihovi roditelji pohađali.

Kada smo s  predstavnicima vlasti u Prijepolju obišli školu u Kaćevu, zatekli smo katastrofalno stanje. Kako je tada obećao Samir Tandir, danas i još jedan primjer da se obećanja ne krše. Već da će Kaćevo , a ako se ovako i nastavi, i druga sela u prijepoljskoj općini bit mjesta iz kojih se ne odlazi. Mladi bračni parovi vidjet će svoju šansu jer je, prema njegovim riječima, interes da sela ne budu prazna. Nakon nikakvih uvjeta u kojima su djeca pješačila od Kaćeva  do Prijepolja danas zadovoljstvo za sve, pogotovo za roditelje koji više nemaju razloga za brigu. Podsjećaju čak da je SDP 12 godina samo obećavala, a urađeno- ništa. Zanimljivo, čak su iz ovog sela bila dva člana vijeća- Osman Ćatić i Asim Bećirević. Ipak, naglašavaju, bitno je da sad imaju kome vjerovati.

Situacija koju je ova vlast naslijedila od prethodne gotovo katastrofalna u svim segmentima društva. Samo, primijetno, za kratko vrijeme uspjesi se, radom i zalaganjem, postižu. Prije šest mjeseci škola u Kaćevu bila neupotrebljiva, čak i opasna po život onako trošna i u raspadnom stanju.

Nakon ukrovljenja kreću radovi na elektroinstalaciji, potom malterisanje.

Vlast poručuju najviši predstavnici, uvijek spremna djelovati i voditi računa o interesima građana. Cilj je svakako zadržati ljude, pogotovo na selu pa obećavaju puteve, protugradne stanice, subvencije za poljoprivredu i naravno škole, a Kaćevo je samo jedan od pozitivnih primjera u kratkom roku.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles