26. April 2018

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić danas je tokom Skupštinskog zasijedanja upoznao državni vrhu Srbije sa organizovanim kriminalom u Sandžaku, koji sporovode lokalne samouprave čime nanose štetu građanima.

Dr. Zukorlić kazao da je SPP došao da podataka da je od mještana 37 sela u opštini Tutin prikupljeno više od 1.500.000 (milion i po) eura, za izgradnju puteva, te da su na taj način su mnogi ostali i bez para i bez puta. Novac je prikupljan ilegalno bez ikakvih pisanih tragova, priznanica i slično a organizovale su ga lokalne samouporave preko svojih aktivista. 

Dr. Zukorlić da je na teritoriji Sjenici situacija bila još drastičnija. On je pozvao državu da raguje, kako bi se prestalo sa pljačkom naroda. 

Premijerka Vlade Srbije, Ana Brnabić, kazala da će se u najkraćem roku krenuti sa istragom, te da do sada nije bila upoznata sa ovom situacijom. Ona je pozvala građane da prijave policiji da ako neko dođe da prikuplja novac za put. Dodala sve zvuči nevjerovatno i da će pokrenuti istragu uz molbu građanima da sve prijave nadležnim organima. 

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles