18. Februar 2018

Izraelska policija uhapsila pripadnike najveće telefonske kompanije, u slučaju koji tereti Netanyahua za korupciju.

Izraelska policija uhapsila je pripadnike najveće telefonske kompanije te zemlje, među kojima i dvojicu “veoma bliskih” saradnika premijera Benjamina Netanyahua, javljaju izraelski mediji.

Prema saopćenju policije, “određeni broj” visoko pozicioniranih ličnosti kompanije Bezeq uhapšen je u takozvanom “slučaju 4000”.

Kako podsjeća Reuters, ta hapšenja su uslijedila manje od sedam dana nakon što je policija preporučila da Netanyahu bude optužen za primanje mita.

Kako je britanska agencija prethodno objavila, izraelski premijer je izjavio da njegova koaliciona vlada ostaje stabilna i da će nastaviti da upravlja zemljom, uprkos preporuci policije da on bude optužen za primanje mita.

“Želim ponovo da vas uvjerim, koalicija je stabilna. Niko, ni ja, niti iko drugi, nema namjeru da ide na izbore. Nastavit ćemo da radimo s vama za dobrobit građana Izraela do kraja mandata”, rekao je Netanyahu obraćajući se na televiziji.

AP je prethodno javio da su izraelski opozicioni političari pozvali Netanyahua da podnese ostavku.

Odluka na državnom tužiocu

On je ranije, nakon što je policija predložila državnom tužiocu Izraela da ga optuži za primanje mita, demantirao te navode.

Optužbe je nazvao neosnovanim i potvrdio stav da će uspješno završiti svoj četvrti mandat na mjestu premijera Izraela, prenio je Reuters.

Izraelska policija predložila je državnom tužiocu da Netanyahua optuži za dva slučaja primanja mita, javili su ranije tamošnji mediji.

Kako je britanska agencija navela, policija može samo da podnese prijedlog državnom tužiocu, a na njemu je konačna odluka.

Netanyahu tvrdi da je nedužan, a od početka 2017. godine nekoliko puta je ispitan u policiji.

Izraelski mediji navode da je Netanyahu primao poklone od biznismena i da je pravio dogovor sa jednim izraelskim izdavačem o smanjenju medijske konkurencije, zbog pozitivnijih tekstova u novinama.

Izvor: Agencije


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Uhapšeni Netanyahuovi saradnici u izraelskom telekomu

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles