12. Septembar 2017

Policijske snage saudijskog režima nastavile su i treći dan sa hapšenjem svih onih koje režim smatra eventualnom opozicijom i neistomišljenicima.

Nakon što je u subotu uhapšen šejh Selman el-Auda, šejh el-Karni i šejh el-Umeri, a jučer peterica istaknutih daija i univerzitetskih profesora, hapšenja su nastavljena i danas tako da je broj uhapšeni prešao nekoliko desetina, a među njima su 12 alima i islamskih aktivista. Danas je uhapšen i brat šejha Selmana el-Aude, Halid el-Auda jer se protivio hapšenju svoga brata.

Halid el-Auda je u nedjelju potvrdio da su službenici državne bezbjednosti uhapsili šejha el-Audu, te je i on, dva dana nakon toga, uhapšen.

Pored njega danas je uhapšeno još nekoliko islamskih aktivista, šejh Muhammed Musa Šerif, zatim šejh Abdulmuhsin el-Ahmed, Velid el-Huvejrini. Uhapšeni su i ekonomski analitičari, Abdullah el-Maliki i Issam ez-Zamil, koji ne pripadaju niti jednoj islamskoj struji, ali su pozivali, kroz svoje postove, u ekonomske reforme.

IslamBosna.ba


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Uhapšen brat šejha Selmana el-Aude

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles