7. August 2017

Novopostavljeni državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović kaže da već dvije i po godine nije stranački aktivan.

On je istakao da ga je na tu državnu poziciju predložio potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Mahmutović je diplomirani ekonomista, a funkciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede obavljao je od 2012. do 2014. kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

“Angažman u SDA Sandžaka sam okončao prije oko dve i po godine, a dalje političko djelovanje ću temeljiti na istim principima na kojima sam i do sada gradio svoju političku karijeru”, rekao je on.

Mahmutović je naveo da su ti principi zasnovani na radu i rezultatima, a ne, kako je naveo, političkom starletizmu, teatralizmu, uvredama, klevetama i etiketiranju.

On nije želeo da govori o tome da li će u budućnosti pristupiti nekoj političkoj organizaciji, objašnjavajući da je sa Ljajićem uspostavio saradnju zbog rješavanja problema građana Sandžaka.

Vlada Srbije je 4. avgusta Mahmutovića postavila za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

(Radiostoplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles