11. April 2018

Učenici osnovnih i srednjih se nakon kraćeg odmora vratili školske klupe. U tijeku je i upis učenika u prvi razred, za koje je od ove godine neophodno ljekarsko uvjerenje o imunizaciji.

Dejan Kulundžić, direktor OŠ“Bratstvo“ je istakao:“Kod nas se broj povećava i naša škola upisaće kao i svake godine preko 200 prvaka. Potrebna dokumentacija za upis prvaka jeste izvod iz matične knjige rođenih, lekarsko uverenje da su djeca obavila ljekarski pregled i potvrdu o završenom predskolskom obrazovanju. Potvrda nije kompletna ako se cijeli ljekarski pregled ne odradi, mi bez toga ne možemo djecu da upisemo“.   

Direktor dodaje:„ Novi plan i program za prvi i peti razred, kreću elektronski udžbenici što je jako dobra stvar,  gdje će nastavnici,  đaci i škole koje imaju tehničke uslove moći ispratiti sve ove novine koje nas očekuju, ovo je veliki napredak za naše đake.”

U petak i subotu održat će se probni prijemni ispit za učenike osmog razreda, te se ispitati nivo znanja. Učenici će kratak predah imati prvog i drugog maja.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles