14. Septembar 2017

Zbog nestašice vode vanredna situacija na teritoriji opštine Sjenica i dalje je na snazi, izjavio je zamjenik predsjednika opštine Mikailo Kaličanin.

On je istakao da je stanje i dalje kritično u selima na Pešterskoj visoravni, a posebno u mesnim zajednicama Boljare, Jantorine, Lopiža i Giljeva.

“Svakodnevno šaljemo vodu u Giljevu u cisternama koje punimo vodom iz Sjenice, a u Crvsko smo doveli vodu prirodnim padom, u toku je ukopavanje crijeva kako ne bi došlo do pucanja”, kazao je Kaličanin.

On je naveo da su od Sektora za vanredne situacije dobili dvije gumene cisterne koje pune vodom i kamionima transportuju do mjesta gdje je situacija najkritičnija.

Kaličanin je za Glas zapadne Srbije naglasio da su se obratili svim nadležnim republičkim institucijama ali da pomoć još uvek nije stigla iako je vanredna situacija proglašena još pre mesec dana.

Zamjenik predsjednika opštine kaže da je na Pešterskoj visoravni posebno teško jer je neophodno obezbijediti veliku količinu vode za stoku, a pojedina domaćinstva u najvišim prijedjelima nemaju svoje cisterne, već stoku poje iz lokvi koje zbog velike suše brzo ispare ili ih suha zemlja brzo upije.

(Rvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles