20. Februar 2017

Srbija, Turska – Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgić izjavio je danas da ta zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar – Sjenica i Novi Pazar – Tutin.

On je rekao da je krajem prošle godine u Srbiji boravila velika delegacija iz Turske koja je o realizaciji tog, ali i projekta konverzije vojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva u civilni razgovarala sa predstavnicima Vlade Srbije.

“I dalje smo u kontaktu sa ministrima u Vladi Srbije, prije svih ministarkom građevinarstva i saobraćaja Zoranom Mihajlović, radimo na realizaciji tih projekata i vjerujemo da ćemo ih završiti”, kazao je Bilgić.

Projekat konverzije vojnog aerodroma Lađevci u civilni postoji od 2003. godine i prema ranijim najavama Turska je spremna da u njegovo opremanje uloži 10 miliona eura.

Kada je riječ o kreditiranju rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar – Sjenica i Novi Pazar – Tutin, Srbija i Turska još uvijek nisu uspele da se dogovore oko kamatne stope, kao ni o tome čije će firme izvoditi radove.

“I dalje postoji određeni tehnički problemi, ali sam uvjeren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, dodao je Bilgić. …

http://radiostoplus.com/item/20790

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles