13. April 2018

Резултат слика за ringelsan doo požarevac

Turska tekstilna kompanija “Ringelsan”, u svom novom pogonu u Požarevcu zaposlila je prvih 40 radnica, a plan je da otvore još 1.000 radnih mjesta, navodi RTS.

“Ringelsan” je poznata turska tekstilna kompanija koja posluje u više zemalja, a u Požarevcu za sada šiju majice koje izvoze na evropsko i rusko tržište.

“U prvoj etapi počinjemo sa 300 radnika za obuku, a naš je cilj 1.000 radnika”, rekao je menadžer “Ringelsana” Hakan Kroma za RTS. 

Proizvodni pogon “Ringelsana” nalazi se u nekadašnjoj Fabrici šećera, koju je grad Požarevac prije dvije godine otkupio od Agencije za privatizaciju, kako bi ovaj prostor ponudio investitorima. 

“Ono šo mogu da kažem je da je grad Požarevac, zahvaljujući svom programu i odlukama o davanju u zakup nepokretnosti, takozvane braunfild i grinfild investicije, upravo omogućio potencijalnim investitorima da stvarno imaju odlične uslove za otvaranje pogona u našem gradu”, kaže Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca. 

“Ringelsan” je prvi strani investitor koji je došao u Požarevac i otvorio proizvodni pogon, a Požarevljane sljedeće nedjelje očekuje i otvaranje austrijskog ritejl parka “Stop šop” sa oko 300 novih radnih mjesta, navodi RTS.

izvor: B92

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles