24. Maj 2017

U organizaciji Departmana za pravne nauke Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i Centra za demokratiju i praćenje društvenih odnosa „Monitor“ iz Novog Pazara, u periodu od 22.-23.05.2017.godine na Kopaoniku održano je regionalno takmičenje u „SIMULACIONIM SUDNICAMA“

Na takmičenju je uzelo učešće preko 80 studenata. Takmičarske ekipe činili su studenti Departmana za pravne nauke IUNP-a iz Novog Pazara, Subotice, Pančeva i Niša, zatim studenti Fakulteta pravnih nauka Univerziteta za poslovne studije iz Banja Luke i Istočnog Sarajeva i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta „Vitez“ iz Travnika. Takmičenje je održano iz sljedećih oblasti pravnih nauka:

– Krivično procesno pravo

– Porodično pravo.

– Nasljedno pravo

– Radno pravo

– Obligaciono pravo

Na otvaranju takmičenja prisutnima su se obratili doc. dr. Aleksandar Ivanović, rukovodilac Departmana za pravne nauke i doc. dr. Dragana Ranđelović, profesor građanskog prava, koji su učesnicima poželjeli dobrodošlicu i uspješan rad.

Prva sudnica je prezentovana od strane studenata izdvojene visokoškolske jedinice IUNP-a iz Subotice iz predmeta obligaciono pravo – ovjera ugovora o prodaji, a zatim prezentacija sudnice iz krivičnog prava koju su prikazali studenti četvrte godine iz Novog Pazara.

U drugom dijelu prvog radnog dana takmičarima su se pridružile i takmičarske ekipe iz Banja Luke, Sarajeva i Travnika predvođeni predmetnim nastavnicima prof. dr. Miletom Matijevićem, mr Adnanom Pirićem, mr Mirzom Čauševićem i MSc Irinom Šolajom.

Prisutnima su se obratio prof. dr Mile Matijević koji je ispred studenata iz Banja Luke, Sarajeva i Travnika pozdravio organizatore takmičenja, poželioo uspješan rad studentima kao i nastavak dosadašnje saradnje sa Departmanom za pravne nauke Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara.

Nakon toga, prezentovane su dvije sudnice iz krivičnog prava od strane ekipa iz Travnika i Banja Luke.

Drugog radnog dana prezentovane su dvije sudnice iz oblasti radnog prava od strane ekipe IUNP-a VŠJ Niš i ekipe iz Sarajeva. Zatim, dvije sudnice iz oblasti porodičnog prava od strane ekipe IUNP-a VŠJ Pančevo i ekipe iz Banja Luke.

Na kraju drugog radnog dana prezentovana je simulaciona sudnica iz nasljednog prava od strane ekipe iz Banja Luke.

Takmičenje je i svečano zatvoreno dodjelom sertifikata učesnicima.​

(uninp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles