8. Oktobar 2010

Novi Pazar – Grupa omladinaca i omladinki “Sandžak AUTONOMIJA” je pozvala sve građane Sandžaka da dođu u nedjelju da se održi skup pod nazivom “Za sandžački Novi Pazar.” U saopštenju “Sandžak AUTONOMIJE” stoji:

Grupa omladinaca i omladinki “Sandžak AUTONOMIJA” Vas poziva da 10. oktobra (nedjelja) u 11h u Novom Pazaru dođete na protest pod nazivom “Za sandžački Novi Pazar”.

Pazar je osnovao Gazi Isa-beg prije 6. vijekova i nikada nije bio kršćanski. Pazar je islamski grad, ali je dom za Bošnjake i Srbe iz Sandžaka.

Ponesite zastave Sandžaka i dođite! Dođite da mi održimo protesnu šetnju!

10. 10. 2010. u 10h svi Sandžaklije na gradskom trgu Gazi Isa-beg!

Ovo predstavlja reakciju Sandžaklija na najavljeni skup pod imenom “Za srpski Novi Pazar” od strane Darka Panovića iz Raške i najavio je dolazak oko 1000 Srba, državljane Rusije, Bugarske, Slovačke, Grčke i drugih država. Pored toga, najavio je i dolazak navijača Crvene zvezde i Partizana i također, dolazak članova Ravnogorskog pokreta i Naši 1389.

Održavanje protesta od strane inicijative “Za srpski Novi Pazar” su svi osudili osim predstavnika SDA Esada Džudževića, koji je podržao održavanje takvog skupa od strane Srba iz Srbije.

Iz Sandžak AUTONOMIJE poručuju: “Novi Pazar je Sandžak!”

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles