21. Februar 2018

U njemačkom gradu Krefeldu 2019. godine počinje izgradnja džamije s minaretom visine 38 metara. Njemačke vlasti su dozvolu za izgradnju džamije izdale u decembru 2017. godine.

Erdinc Sezer, koordinator za izgradnju, kazao je da će džamija biti izgrađena u centru grada.

Istakao je da će bogomolja biti visoka 26 metara, minaret 38 metara, a prečnik kupole 19 metara, dok će površina džamijskog dvorišta iznositi 1.100 kvadratnih metara.

“U novembru 2016. godine smo podnijeli zahtjev za izgradnju džamije. Dozvolu smo dobili već u decembru prošle godine. Radi se o džamiji koja će moći primiti oko 560 osoba”, kazao je Sezer.

Naglasio je da će u sklopu džamije postojati svi popratni objekti.

“U okviru džamije će se nalaziti i salon za sastanke veličine 340 kvadratnih metara, osam soba, biblioteka i čitaonica. Džamija će biti udaljena svega dvije minute od centra grada. Također, ispred džamije ćemo imati i parking s 51 mjestom”, rekao je Sezer.

Napomenuo je da će radovi na izgradnji džamije početi sredinom 2019. godine.

Krefeld, grad s oko 225.000 stanovnika nalazi se u njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, sjeverozapadno od Dusseldorfa.

(saff.ba)


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

U centru njemačkog grada počinje izgradnja džamije s minaretom visine 38 metara

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles