29. August 2017

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za udžbenike potpisali su danas Aneks 2 Memoranduma sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kojim će se obezbijediti rješenje spornih pitanja u vezi sa štampanjem odobrenih nedostajućih udžbenika na bosanskom jeziku za školsku 2017/18.

Na sastanku ministra Mladena Šarčevića sa delegacijom BNV-a na čelu sa potpredsjednikom Esadom Džudžom, na temu nedostajućih udžbenika na bosanskom jeziku, Ministarstvo prosvjete se obavezalo da koordinira i prati aktivnosti na realizaciji Memoranduma i Aneksa, kao i da pruža potrebnu administrativno-tehničku pomoć u tom procesu, što je, kako je saopšteno, to činjeno i do sada.

Foto: CBS

Aneks 2 Memoranduma, obezbijediće rješavanje spornih pitanja vezanih za štampanje odobrenih dodataka udžbenicima prirode i društva, istorije, likovne kulture i muzičke kulture, tako što će biti omogućeno sa se svaki od tih dodataka štampa kao posebna knjiga pošto dobije pozitivnu stručnu ocjenu Zavoda.

Potpisnici Memoranduma i Aneksa na sastanku su se složili da se obaveze preuzete potpisivanjem, moraju ispoštovati.

Rješenje za nastalu situaciju pronađeno je i u dogovoru da se određeni, sporni termini u udžbenicima, rješavaju uz pomoć viših instanci, Narodne skupštine Vlade Srbije.

Foto: CBS

U razgovoru su učestvovali i državni sekretar Anamarija Viček, direktor Zavoda za udžbenike, Dragoljub Kojčić, direktor izdavačkog sektora Milorad Marjanović i urednik u Zavodu za izdanja na bosanskom jeziku Vesna Pajević i predsjednik Odbora za obrazovanje u BNV Bajro Gegić.

Inače, Memorandumom o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu, ranije su potpisali Ministarstvo prosvjete, Zavod za udžbenike i Nacionalni savjet bošnjačke nacionalne manjine.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles