23. Februar 2018

U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, naselja u kojima putevi nisu asfaltirani ili su oronuli, koji imaju potrebu za izradom nove putne infrastrukture, asfalta, javna je tajna da njihovi mještani moraju ponovo plaćati neformalne dadžbine u narodu popularnije kao „reket“, da bi opštinari pokrenuli izgradnju tih puteva.

 

Nerijetko ti isti stanovnici ostaju i bez novca i bez puteva, a obzirom da nema nikakvih formalnih tragova o predaji novca, nemaju se kome ni žaliti.

Bez obzira što se putevi finansijraju iz državnih fondova, i što za sve to opštine dobijaju novac od republičkog budžeta, ovo je postala svakodnevnica i praksa u Sandžaku.

Najdrastičniji primjeri dešavali su se u Tutinu, gdje je naša redakcija došla do spiskova naselja, ljudi i iznosa novca koji su prikupljali i davali Opštinskim službenicima u Tutinu za izgradnju puteva. Puteve su neki dobili, neki ne, a neki djelimično.

U nastavku objavljujemo spisak seoskih puteva u Opštini Tutin za koje su njihovi mještani prikupljali novac, i isti predavali Opštinskim službenicima bez ikakve potvrde.

U ovom prilogu nedostaju učešća građana po ulicama u samom gradu što nadležni mogu utvrditi kao i proveriti datu informaciju na seoskom području.

Ako su prikupljena sredstva utrošena za datu namjenu treba dokazati, a isto tako ako ne, kuda idu novčana sredstva naših komšija-građana Opštine Tutin.

Izvor: Saznajemo

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles