20. April 2017

Opština Tutin danas je raspisala javni konkurs za dodjelu sredstava udruženjima gradjana za finansiranje projekata od javnog interesa za 2017. godinu, za šta je iz budžeta izdvojeno milion i po dinara.

Predsjednik konkursne komisije za dodjelu ovih sredstava Fahrudin Muminović rekao radiju Sto plus da će se ove godine projekti od javnog interesa za lokalnu zajednicu finansirati iz 10 različitih oblasti.

„Ranijih godina sredstva su dodjeljivanja udruženjima iz samo par oblasti, a ove godine je ta lista mnogo šira i obuhvatiće projekte iz oblasti kulture, zdravstvene zaštite, humanitarnog rada, zaštite životne sredine, mladih, ljudskih prava i migranata. Očekujemo veliki broj prijava, koje će podići konkurentnost i kvalitet projekata“, rekao je Muminović.

Rok za podnošenje prijava za ovaj konkurs traje do 4. maja, a sredstva će se dodjeljivati za projekte koji će se realizovati najkasnije do 20. decembra ove godine.

Izvor: radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles