29. Decembar 2017

Većinom glasova prisutnih odbornika na sjednici lokalnog parlamenta Tutina usvojen je budžet za 2018. godinu koji će iznositi 1.301.500.797 dinara i biće na nivou prošlogodišnjeg.

 

Načelnik odjeljenja za budžet i finansije opštinske uprave Tutina Nihad Gusinac rekao je za radio Sto plus da je ovogodišnji budžet po svojoj strukturi investicioni i razvojni.

“Od ukupnog budžeta 38 odsto ide za kapitalne investicije, a od novih projekata predviđena je rekonstrukcija gradskog trga i objekata srednjih škola, sufinansiranje rekonstrukcije O.Š. ‘Rifat Burdžović Tršo’, sufinansiranje izgradnje škole ‘Mala ravan’ kao i sufinasiranje aneksa opšte bolnice u Tutinu”, rekao je Gusinac.

Većinom glasova odbornici su na današnjem zasijedanju usvojili i Odluku o Kadrovskom planu o broju zaposlenih u opštinskoj upravi, Odluku o lokalnom Antikorupcijskom planu, Prijedlog Kodeksa ponašanja službenika u opštinskoj upravi, kao i rješenje o imenovanju Alije Džudževića za novog direktora Javnog komunalnog preduzeća “Gradac”.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) koji su jedini u opoziciji, najviše su se javljali u toku rasprave o prijedlogu budžeta i najviše su zamjerki imali na nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, kao i na netransparentost budžeta za narednu godinu.

Sjednica lokalnog parlamenta Tutina bila je 12. redovna sjednica, a na dnevnom redu bilo je 14 tačaka.

(Beta)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles