3. Novembar 2017

Predsjednik vjerskih poslova Republike Turske prof. dr. Ali Erbaš uputio je danas pismo predsjedniku Mešihata Islamske zajednice muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću, u kojem mu se zahvaljuje na lijepim željama I čestitci povodom njegovog izbora na tu poziciju.

U pismu se kaže:

– Zahvaljujem Vam se na čestitkama i lijepim željama koje ste mi uputili povodom mog izbora na čelu Predsjedništva vjerskih poslova Republike Turske uz želju i nadu da će dosadašnja iskrena, prijateljska i bratska saradnja između naših institucija i za vrijeme mog mandala nastaviti teći u još većem kontinuitetu.
Čvrsto sam ubijeden u to da će u buduće, prvenstveno uz podršku Vaše ekselcncije, naša saradnja biti još jača te da ćemo u okviru te saradnje realizirati mnoge projekte koji će na prvom mjestu biti u interesu i na korist naših dviju država, a zatim i u interesu i na korist cijelog islamskog svijeta i čovječanstva. Molim Svevišnjeg Gospodara da nam pomogne da ustrajemo na tom putu. I na kraju primite moje srdačne selame i prenesite ih svim Muslimanima u Vašoj zemlji!

 

(mesihat.org)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles