16. Mart 2018

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bišević primio je delegaciju Univerziteta Mehmet Akif Ersoy iz Turske, na čelu sa rektorom Ademom Korkmazom. Kako prenosi sajt tog grada, tokom susreta bilo je reči o saradnji na izradi projekata iz oblasti poljoprivrede u Novom Pazaru i Sandžaku.
 
Predstavnici turskog univerziteta ponudili su stručnu pomoć u sagledavanju sveukupne situacije i iznalaženja mera razvoja oblasti od izuzetne važnosti za novopazarski kraj.
 
Delegacija Turske posetila je Poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu, kao i Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela.
 
Inače, Univerzitet Mehmet Akif Ersoy već sarađuje sa novopazarskim Državnim univerzitetom, a cilj je definisanje potencijala Pešterske visoravni, na polju proizvodnje organske hrane i razvoja stočarstva.
 
Projekat za razvoj poljoprivrede, koji predviđa otvaranje laboratorije za proveru kvaliteta proizvoda od mesa i mleka, podržava Turska razvojna agencija TIKA, koja će se postarati da obezbedi potrebnu opremu, navodi se.
 
(Ekapija)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles