20. Oktobar 2016

199587062758077821dafc1281386616 w640

Turska, Srbija – Turska kompanija “Aster tekstil”, jedna od vodećih turskih tekstilnih kompanija, otvorila je fabriku u Nišu u koju je uloženo devet miliona eura.

Premijer Aleksandar Vučić u Nišu je poručio da je Srbija ponosna na turske investitore i da od njih očekuje da će proširiti proizvodnju.

U izgradnju fabrike u Nišu koja je opremljena najsvremenijim mašinama, “Aster tekstil” je uložio devet miliona eura i fabrika, koja je počela da radi prije nekoliko mjeseci, zapošljava 300 radnika.

Premijer je direktoru fabrike “Aster tekstil” Ismailu Kočali rekao da ne može da sakrije svoje iznenađenje pred onim što je urađeno.

“Oduševljen sam kako ovo izgleda danas, a kako je izgledalo prije šest mjeseci. Treba da smo ponosni na ove investitore i čekamo da prošire proizvodnju. Ovo je nevjerovatno. Halal vjera”, poručio je Vučić, koji je obišao prostorije fabrike i izrazio očekivanje da će u naredne dvije godine biti zaposleno 2.000 mladih Nišlija.

1771289288580778222c0bf796863518 w640

Vučić je razgovarao i sa radnicima ,koje je pitao da li im je teško da rade, a oni mu rekli da nije. On im je poželio srećan rad i uzevši u ruke majicu koja se tu proizvodi rekao da izgleda lijepo to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj, ministar privrede Goran Knežević, ministar turizma, trgovine i ugostiteljstva Rasim Ljajić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Fabrika je u Turskoj osnovana 1993. godine kao kompanija specijalizovana za modni dizajn i proizvodnju čiji su centri za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a prozvodni pogoni u Turskoj i Bangladešu, a od sada i u Srbiji.

Godišnji promet je 100 milona eura, a kapacitet prozivodnje više od 2,5 miliona komada.

(sandzakonline.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles