23. April 2018

Сродна слика

OTVORENO PISMO SVIM MEDIJIMA

Povodom pisanja Sandžačkih novina, a čiji su tekst preuzeli i drugi mediji, gdje se o događaju “Fashion and music event” piše na neprofesionalan, tendenciozan i način na koji ne dolikuje profesionalnim medijima obraćamo se javnosti sa porukom da je svaki napad na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru napad na nas studente.

Kao presednik studentskog parlamenta mogu reći da mi je čast studirati na univerzitetu kao sto je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Pre svega jer Univerzitet poseduje najsavremenije prostorije i uslove za rad ali i eminentne profesore koji se trude da nam prenesu znanje. Studentima Internacionalnog univerziteta obrazovanje svakako zauzima prvo mesto ali smo ponosni što nam naš Univerzitet pruža mogućnost da učestvujemo u mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima kao sto su: dramska sekcija, književna sekcija, tv sekcija, izložbe slika, izložbe fotografija, modne revije…

U okviru Univerzitetskog proleća imamo priliku da učestvujemo u još većem broju aktivnosti kao što su: Dan dečije knjige, Dan studenata, Dani sporta i kulture, Dan univerziteta i još niz događaja. U svim ovim projektima imamo veliku podršku i pomoć profesora i asistenata sa Univerziteta.

Zbog svega navedenog mogu slobodno reci da imamo najbolji univerzitet u celom regionu i da ćemo se i dalje truditi da tako ostane. Pored velikog truda naših studenata da budemo najbolji moram priznati da nam nije ni malo lako jer se pojedini mediji iz Sandžaka svim silama trude da omalovaže nas rad i trud. Mi smo mladi pa i da pogrešimo imamo pravo na to. Za to ne treba kriviti Univerzitet i ljude koji već drugu deceniju stvaraju uslove da se mladi ljudi obrazuju i ostaju na ovim prostorima. Zato nam je žao što Sandžačke novine i ostali portali nisu preneli sve manifestacije u okviru Univerzitetskog proleća Internacionalnog univerziteta koje su studenti u saradnji sa Univerzitetom imali priliku da predstave javnom mnjenju. I bez njihove podrške građani Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Sandžaka prepoznali su naš trud i svakodnevno nam pišu, čestitaju i veruju našem Univerzitetu.

Napominjemo da je dan nakon događaja “Fashion and music event” upriličena besplatna pozorišna predstava za građane Novog Pazara u Kulturnom centru pod nazivom “Ekologija”, a povodom Dana planete Zemlje, koja podiže svest o značaju ekologije u današnjem vremenu. Na žalost, niko od pomenutih novinara i portala nije pisao o tome, niti preneo vest.

Takvih projekata je mnogo i svaki od njih je bio uspešan ali nismo dobili podršku od svih medija već naprotiv, pokušali su da nas osramote i ponize. Naravno da nisu uspeli u tome jer smo mi svesni da smo na pravom putu, na pravom i najboljem Univerzitetu. Poručujemo svima, pa i zlonamjernima, da ćemo nastaviti da hodamo uzdignute glave, ponosno i dostojanstveno kako i priliči studentima Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

S poštovanjem,  Studentski parlament UNINP-a

Hamza Dolovac, predsjednik

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles