13. Novembar 2017

 Srednja škola u Beranama

Ni poslije dva mjeseca od početka školske godine, tridesetak srednjoškolaca iz Trpezi i Vrbice, sela u opštini Petnjica, nemaju organizovan prevoz do Berana gdje se školuju!

Razlog, Ministarstvo prosvjete nije raspisalo tender za prijevoz učenika, a jedini prevoznik “Simon voajaž”, nije u mogućnosti da sa učenicima iz drugih sela, zbog njihovog položaja, “pokupi” učenike iz Trpezi i Vrbice.

– Prijevoz do Berana gdje se školujemo veliki je problem za mene i moje drugove, koji će tek postati možda i nepremostiv kada uskoro počnu snijegovi – kaže Leon Hodžić, učenik prvog razreda gimnazije “Panto Mališić” u Beranama. – Stopiramo rođake i komšije koji idu u pravcu Berana, ili do samog grada. Često prepješačimo dobar dio puta. Nekoliko mojih drugova je našlo smještaj u Beranama, ne željeći da rizikuje kašnjenja na nastavu, ali i probleme prilikom povratka kući. Valjda će to uskoro biti riješeno.

Leon, kao i njegovi drugovi, smatra da je autobuska linija do njihovih sela ukinuta zbog malog broja đaka i nerentabilnosti.

Mehmed Adrović, izvršni direktor prevozničke kompanije “Simon voajaž”, koja do škola u Beranama prevozi učenike iz Plava, Gusinja, Andrijevice, Bijelog Polja, za “Novosti” kaže da su otvoreni za saradnju sa Ministarstvom prosvjete.

– Pomjerali smo neke polaske kako bismo što više učenika prebacili do Berana, ali, mi ne možemo sami da riješimo ovaj problem – objašnjava Adrović i ističe da ne postoji problem oko broja, niti načina previjoza. – Jedina prepreka za sve je ćutanje Ministarstva prosvjete. Nisu raspisali tender za prijevoz učenika na toj liniji i zbog toga sada djeca ispaštaju. Nije red da se preko njihovih nejakih leđa lome koplja.

ĆUTANjE

“NOVOSTI”su pokušale da od Ministarstva prosvjete dobiju odgovore na pitanja u vezi sa ukidanjem previjoza učenicima iz Bihora. Međutim, ni poslije nekoliko dana čekanja, odgovor nije stigao.

(Novosti)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles