8. Februar 2018

Prva pregradna brana za odbranu od ambalažnog otpada koja je pre 10 meseci postavljena na reci Raška, zaustavila je proteklog vikenda više od tri tone otpada, čime je sprečena manja ekološka katastrofa.

Brojne divlje deponije nalaze se uzvodno ali i na pritokama reke Raške u Novom Pazaru. Godinama, ova reka više liči na deponiju nego na reku.

“Radnici Komunalnog preduzeća danima pokušavaju da sakupe sve flaše i drugi ambalažni otpad koji je došao rekom i trebaće im još nekoliko dana da završe čitav posao. Do sada je samo jedan radnik bio angažovan na ovoj brani i skupljao ambalažni otpad koji dođe do brane. Taj ambalažni otpad se potom odvozi u Komunalno preduzeće Opštine Raška gde se i balira”, objašnjava šef kabineta predsednika Opštine Raška Maja Vujanac.

Statistički, u Srbiji godišnje bacimo 200.000 tona plastičnog otpada, od čega samo 60.000 tona recikliramo a sve ostalo završi na divljim deponijama i u rekama poput reke Raške.

(Rts)

 

Facebook Comments

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles