13. Mart 2018

Odbornički klub SPP-a u Novom Pazaru zatražio od predsjednice Skupštine  grada Novog Pazara hitno održavanje sjednice sa jednom tačkom dnevnog  reda: Pronalaženje lokacije za izgradnju osnovne škole u Novom Pazaru na  zahtjev Ministarstva obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja.

Shodno informacijama koje su potvrđene od strane ministra prosvjete  Mladena Šarčevića, prošlo je više od godinu dana kako je od grada Novog  Pazara Ministarstvo tražilo iznalaženje lokacije za izgradnju nove škole
koju bi u potpunosti finansiralo Ministarstvo, koje je za tu namjenu  izdvojilo više od 6.000.000 eura, i spremno je u potpunosti izgraditi  školu.

S obzirom na gorući problem nedostatka škola u Novom Pazaru, uslijed  čega se nastava odvija u tri smjene, ovim bi se barem donekle poboljšala situacija u vezi sa naznačenim problemom.

Zbog svega navedenog, tražimo od Skupštine grada da na pomenutoj  sjednici donese odluku o određivanju lokacije na kojoj će se graditi  škola i istu dati na upravljanje Ministarstvu prosvjete u pomenute  svrhe.

Pored rasterećenja postojećih kapaciteta, izgradnjom nove škole obezbjedili bismo još blizu 200 novih radnih mjesta za građane Novog  Pazara.

Info SPP

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles