6. Decembar 2017

Skupština opštine Sjenica usvojila je odluku o petom rebalansu budžeta, kojim je planirano smanjenje sredstava u 2017.godini za 22.300.000 dinara, pa će on sada iznositi oko 902 miliona dinara.

BDZ Sandžaka imala je nekoliko prijedloga, od kojih glavni da se što prije pozovu nadležni iz Policijske uprave i direktori Osnovnih škola, te da se iznađe riješenje da se što prije zaustavi masovno korišćenje psiho-aktivnih supstanci (droge) u osnovnim i srednjim školama, a da se uhapse odgovorni za taj problem.

Nikšić je javno govorio o problemu droge u Sjenici.

“Ako predsjednik opštine i drugi zatvarate oči pred ovim problemom zato što ne smijete da javno govorite o tome, evo ja ću vam ovdje reći. Zna se sve i ko su ti bosovi i ljudi koji rade sa drogom u Sjenici već dvadeset godina. Nemojte hapsiti maloljetnu djecu, njihovi roditelji i oni su zloupotrebljeni, ne trebate njih hapsiti, hapsite odgovorne za to”, ističe Nikšić.

Ovaj govor Nikšića dobio je aplauz, punu podršku svih odbornika, a predsjednik opštine Mujović javno je zatražio da svi podrže ovaj prijedlog.

“To je zlo koje može zadesiti svakog od nas, u potpunosti podržavam gospodina Nikšića, trebamo javno govoriti o ovom problemu, a ne da glavu kao noj zabijamo u pijesak”, navodi Hazbo Mujović.

Prijedlog BDZ Sandžaka da se na hitnoj sjednici za bezbijednost pozovu direktori svih škola i ostali važni faktori kako bi se riješavao problem droge je prihvaćen jendoglasno.

BDZ Sandžaka imala je još nekoliko dopunskih tačaka, kao što su da se na idućoj sjednici podnese izvještaj o prihodu od turističke sezone, te da trebaju biti jednaka prava za žene sa nikabom kao što su i za druge.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i odluku kojom će ova opština od Vlade Republike Srbije zatražiti da se građanima Sjenice omogući niža cijena električne energije u zimskom periodu.

Na sjednici usvojen je i plan rada službe za zimsko održavanje puteva, plan rada Ustanove kulture i niz drugih odluka koje se tiču visine kamatnih stopa na zemljište i nepokretntnosti, a koje su ostale nepromjenjene u odnosu na prošlu godinu.

izvor: Agencije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles