31. Januar 2017

skola tutin

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zaim Redžepović putem društvenih mreža ukazao na loše stanje u školama u Tutinu. Njegov stav prenosimo u cijelosti: 

Ovo nije LOGOR!!! Nije ni ZATVOR!!! Ovo nije u nekoj bednoj zemlji, tamo negdje. Za ovo nijesu krivi drugi, treći, tamo oni, marsovci… Ovo nije zbog toga što nemamo novca… Ovo su prostorije jedne skole u Tutinu!!!

(Da joj ime ne pominjem). Ovo je Sandžak, ovo je Evropa… Ovo je mjesto gdje se “Bošnjaci” pitaju, ovdje teče med i mlijeko!!! Donaciju (novac za obnovu ove škole) trose “fildžandzije” i njihovi kuriri!!! Novac je odvojen!!!

Znam da je “najpametnije” da šutim, kao dobar dio mojih “mudrih” sugrađana!!! Vjerujem da bi mnogo lakše bilo i da pređem na “kartanje” i pričam o “velikim” projektima, ali… ja neću!!!

Ovdje se školuju naša djeca, ovdje treba da se izbruse novi lideri, majstori, profesori, ljekari… KAKO???

Ovi koji tu djecu drže kao taoce i svu energiju troše na to ko će koga “zadirektoriti” su krivci!!! Ovo je izdaja svih ljudskih vrijednosti i principa…

A, vi koji mislite da je strašno zamjeriti se sa “poglavicom” šutite i dalje… Za ovaj hal smo krivi i mi, što smo ih pustili!!!

 1 2 3 4 5 6

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles