2. Oktobar 2017

Selima 12 kilometara asfalta

U protekla dva meseca je na području 11 seoskih mesnih zajednica u opštini Nova Varoš asfaltirano je više od 12 kilometara lokalnih saobraćajnica. Radove vredne oko 45.000.000 dinara finansirala je lokalna samouprava.

Iz opštinske kase, sredstvima od oko 30.000.000 dinara, plaćeni su i projekti na unapređenju putne infrastrukture u samom gradu, na čijoj će teritoriji do kraja građevinske sezone nove metre asfalta dobiti sedam gradskih ulica. Nadležni u lokalnoj samoupravi zadovoljni su ovakvim učinkom.

– Građevinska sezona je bila uspešna, realizovali smo gotovo sve zacrtane planove i programe u oblasti izgradnje i održavanja putnih pravaca po selima i u gradu. Ovog puta su na visini zadatka bili i putari koji su se prilagodili od ove godine nešto rigoroznijim uslovima tendera, poštujući rokove i kvalitet izvođenja radova, ističe Dejan Grbić, šef opštinskog Odeljenja za investicije.

Nove metre asfalta su tokom leta dobili meštani Rutoša, Radoinje, Negbine, Akmačića, Draževića, Bistrice, Božetića, Jasenova, Bele Reke, Vraneša i Kućana. Na području ovih mesnih zajednica izgrađene su nove deonice puta u proseku duge od 500 metara do 1,5 kilometar. Neimari lokalne firme “Putevi Zlatar” su tako svoju mehanizaciju angažovali na asfaltiranju 13 putnih pravaca po selima, a nekoliko poslova bili su povereni i preduzeću “Novi Pazar put”.

Putari trenutno rade na modernizaciji putnog pravca na deonici Štitkovo-B.Trudovo (MZ Božetići), na potezu od Lokvi do Jadžića (MZ Jasenovo), a do kraja građevinske sezone u planu su i radovi na izgradnji trase Žunići-Pećinska previja (MZ Bela Reka), kao i modernizacija puta od Crkve u Akmačićima do Rosića. Iz lokalne samouprave najavljuju i da uskoro sledi tenderska procedura za nove metre asfalta u Vranešima (Sidro-Drulovići) i Akmačićima (Vilovi-Mandići). Kada su sela u pitanju, uskoro se očekuje i realizacija projekta izgradnje sportskih terena u Kućanima, koji će opštinsku kasu “olakšati” za oko 4,3 miliona dinara.

 

Tokom leta radilo se i u samom gradu. Modernizovane su ulice Ćamila Sijarića i Jevstatija Karamatijevića, u toku su radovi na asfaltiranju deonice u Ulici Filipa Višnjića, a uskoro i na delu Vraneškog puta i kraku u Rode Stevovića. Asfaltna podloga postavljena je i na Zlataru – pristupnica i plato kraj balon hale i pešačke staze ka hotelu “Panorama”. Ovih dana trebalo bi da se uđe u tendersku proceduru za izgradnju sportskih terena u naselju Petlovac, koji će koštati oko 960.000 dinara, dok mlađi osnovci sa nestrpljenjem očekuju završetak radova na uređenju školskog dvorišta pri “staroj” zgradi osmoljetke u Novoj Varoši. Ova investicija je vredna oko 2,4 miliona dinara.

– Najmlađi žitelji grada dobiće konačno svoj kutak i u centralnoj gradskoj zoni. Na donjem platou Trga vojvode Petra Bojovića, na površini od oko 200 kvadratnih metara, ove jeseni biće izgrađeno višenamensko dečje igralište, opremljeno brojnim modernim spravama i rekvizitima. Igralište sa poligonom biće osvetljeno, pod video nadzorom i, u bezbednosnom smislu, u potpunosti osiguran u skladu sa atestima i sertifikatima Evropske unije – kaže Dejan Grbić i dodaje da će se ovaj projekat namenjen najmlađima finansirati iz budžeta Opštine Nova Varoš, sredstvima od oko 5,4 miliona dinara. Radovi će početi čim bude okončana tenderska procedura za izbor izvođača posla.

Prvi metri asfalta u Trudovu

Asfalt je konačno stigao i na područje sela Gornje Trudovo na padinama Čemernice. Neimari “Puteva Zlatar” su prošle sedmice sredstvima lokalne samouprave asfaltirali deonicu dugu jedan kilometar ispod prvih kuća iznad Trudovačke reke do Džekulića. U susednom Jasenovačkom Trudovu i Ojkovići još uvek, međutim, sanjaju asfalt a ova dva sela su sada jedina u opštini bez deonice savremenog kolovoza.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles