9. Februar 2012

Novi Pazar – Kako saznaje Sandžak PRESS iz dobro obaviještenih izvora, beogradski politički obavještajni krugovi krenuli su u novi talas ugrožavanja Islamske zajednice.

Demirović, novi Zilkić

Očito je da su Adem Zilkić i njegove pristalice potpuno potrošeni i da ga se Beograd, a prije svega Sulejman Ugljanin, žele što prije oterasiti. Novu šansu Beograd vidi u afirmaciji sekte koja posljednjih godina u Novom Pazaru funkcionira pod imenom “Svetionik”, na čijem čelu se nalazi Muhamed Demirović. Prva prezentacija novog projekta desila se, doduše u blijedoj formi, u nedjelju, 5.2. 2012., sa programom navodnog obilježavanja rođenja Poslanika, a.s.

BG UDBA i Vlast na jednom mjestu

U prvom redu sjedio je Ugljanin sa svojom svitom, a sa njegove desne strane silni SDP-ovci uključujući i desnu ruku Rasim Ljajića, Mirsada Jusufovića Miška, za kojeg se pouzdano zna da nema pojma ni kada je Ramazan. Namjera ove zamisli je sasvim jasna. Sektu Svetionik treba predstaviti kao novu Islamsku zajednicu na čelu sa Demirovićem, složili su se Ministarstvo vjera (čitaj kao BG UDBA), ministri Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin – kako nas obavještavaju naši izvori.

O tome ko je Muhamed Demirović i kako zavodi novopazarsku omladinu pisat ćemo i narednih dana.

Da podsjetimo

Na pomenuti skup su otkazali doći horovi „Hazreti hamza“ i „Sejfullah“ iz Bosne i Hercegovine, bosanski pjevač Armin Muzaferija i novopazarski hor Đulistan se nisu pojavili na skupu „Svetionik“ Muhameda Demirovića.

Halu spoortova je trebalo svim raspoloživim sredstvima napuniti i na taj način poslati sliku u javnost da Demirovića podržava veliki broj ljudi i to reklamiranjem o prisustvu poznatih horova iz Bosne, pjevača Armina Muzaferije, zatim cjelokupna politička mašinerija SDA i SDP, upošljenici u javnim ustanovama u Novom Pazara, a nisu bili pošteđeni ni đaci u školama.

Ovaj papir je dijeljen đacima u svim školama u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles