31. Juli 2017

Priboj – U požaru koju je izbio rano jutros u potkrovlju zgrade u ulici Limskoj broj 5 u Priboju, izgorela su dva stana i krovna konstrukcija trospratne zgrade.

Niko nije povređen, a tokom gašenja požara iz zgrade su bili evakuisani svi stanari. Uzrok požara posle istrage utvrdiće nadležni državni organi, a prma nezvaničnim informacijama, neispravna električna instalacija mogla bi da bude jedan od razloga zbog kojeg je došlo do zapaljenja.

Nakon višečasovne borbe 12 vatrogasaca iz Prijepolja i Priboja, sa vatrenom stihijom spasa nije bilo za stanove Dragana Dučića i Lazara Cvijovića kao i krovnu konstrukciju trospratnice.

Prema još nepotvrđenim informacijama, požar je najre izbio u kupatilu Dučićevog stana, a kasnije se proširi na ceo stan. U trenutku izbijanja požara obe porodice bile su u svojim stanovima.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Vujadin Kovačević, kaže da su četiri vozila sa 12 vatrogasaca brzo stigli na lice mesta, ali i da je u trenutku dolaska otvoren plamen već gutao stanove i krov pa je bilo jako teško zaustaviti požar i sprečiti dalje širenje. U pomoć su pritekle i dve cisterne firme AP Janjušević koje su kontinuirano dopremale vodu za vozila sa vodenim topovima.

“U trenutku dolaska otvoren plamen je gutao stanove. Evakuisali smo ostale stanare i uspeli da zaustavimo dalje širenje vatre, ali pomoći za dva stana nije bilo. U njima je sve izgorelo, šteta je 100 odsto”, razočarano kaže Kovačević i dodaje da je požar lokalizovan jutros oko 04:00 sata, te da je radi predostrožnosti jedno vozilo ostalo da dežura zajedno sa pripadnicima MUP-a.

U trospratnici koja je bila zahvaćena požarom nalazi se osam stanova. Pored dva stana koja su potpuno izgorela, velika šteta pričinjena je i stanovima koji su se nalazili na spratu niže, jer je voda koja je korišćena za gašenje prošla kroz ploču. Struja u tom delu grada bila je isključena više od pet sati.

Glas zapadne Srbije/PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles