15. Februar 2018

ThinkstockPhotos 177417670 620x0

Poslije nečuvene porodične tragedije u naselju Hareme u Beranama utvrđen uzrok smrti dvije žene.

NEČUVENA porodična tragedija u naselju Hareme u Beranama, šokirala je javnost ne samo u ovom gradu već daleko šire. Doduše, obdukcioni nalazi o uzrocima smrti Miroslave Gačević (78) i njene kćeri Dragane Gačević (41), odagnale su sumnju da se radi o nasilnoj smrti, ali, surova realnost natjerala je mnoge da se duboko zamisle poslije svega.

Majka i kći koje su živjele u centru velikog naselja Hareme, pronađene su mrtve prije dva dana tek kada su komšije koje ih nisu viđale sedam-osam dana pozvale policiju, koja je potom provalila vrata kuće u kojoj nekoliko godina nije bilo struje. Tada su ugledali stravičan prizor-Miroslava je ležala mrtva na krevetu, dok je njena kci pronađena mrtva pored kreveta u zgrčenom položaju.

Obdukcioni nalaz sudskog vještaka dr. Dragasomne Čukić pokazao je da su ove dvoke žene narušenog mentalnog zdravlja umrle prirodnom smrću. Po svemu sudeći glad i hladnoća su znatno doprinijeli njihovom kraju…

Majka i kći živjele su u kući Miroslavinog brata koji je davno umro. Živjele su od skromnih penzija-Miroslava je imala svoju sa Kosmeta, dok je Dragana naslijedila očevu. U Berane su došle iz Kraljeva, mada ima onih koji tvrde sa su obje došle sa talasom progona sa Kosova i Metohije.

(Vecernje novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles