29. August 2017
Nakon obavljene umre sandzački hadžije u Meki provode dragocjeno vrijeme u ibadetu, obavljajući namaze u Haremu Kabe, dobrovoljnom tavafu i sa'ju, te drugim vrijednim ibadetima.

Po obavljenoj umri održano je predavanje za hadžije o vrijednostima Meke, ibadeta i boravka u njoj, te najboljem načinu korištenja raspoloživog vremena. Predavanje o vrijednostima Meke održao je student hfz. Sabahudin Jerebičanin, a potom se prisutnima u ime rukovodstva obratio glavni vodič dr. Rešad ef. Plojović koji je govorio o počasti koja je ukazana hadžijama da su od onih kojima se Uzvišeni Allah smilovao i pozvao ih Sebi u goste radi obavljanja hadža, te ukazao im na suštinsko značenje hadža i njegovih propisa.

Prije odlaska na Arefat planirano je još jedno predavanje o propisima hadža i pripremama za odlazak i boravak hadžija na Arefatu.

Opće stanje među hadžijama, kao i zdravstveno je dobro, preovladava zadovoljstvo blizinom smještaja i uslovima koji su hadžijama na raspolaganju.
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles