10. Juli 2017

Prijepolje – Povodom dodele priznanja za Dan opštine i prozivanja opozicije i dela janosti o (ne)zasluženoj nagradi oglasio se dr Zulkefil Bato Sadović, član Opštinskog veća u Prijepolju, predsednik DPS-a i načelnik hirurgije u prijepoljskoj bolnici.

,,Na simpozijumu Dečjih hirurga u Velikom Gradištu dodeljena mi je zahvalnica od strane Srpskog lekarskog društva koju je 6. maja 2017. godine u Beogradu potpisao perdsednik SLD čuveni akademik Radoje Čolović. Veoma sam ponosan na to priznanje koje mi je dodeljeno. Prošlo je 34 godine od kada sam diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Ako je Srbija tj. SLD prepoznala moj doprinos u poboljšanju zdravlja i života ljudi onda je normalno da i moje Prijepolje (rođen sam, živim i radim u Prijepolju) to isto učini. Priznanje Srbije je veće, ali mi je priznanje Prijepolja draže“ kazao je dr Sadović za Glas zapadne Srbije.

Na pitanje da li je neumesno da lokalna vlast sama sebi dodeljuje priznanja s obzirom na to da odluku donosi Veće čiji je član i on lično, Sadović je kazao da nije prisustvovao sednici na kojoj se donosila odluka.

,,Na sednici Opštinskog veća, koje je potvrdilo predlog Odbora za nagrade i priznanja nisam bio prisutan jer sam bio na moru. Na zahvalnici jasno piše da se dodeljuje za doprinos unapređenju kvaliteta zdravstvene delatnosti. Ko je imalo pismen shvata da mi zahvalnica nije dodeljena za moje političko angažovanje. Ne želim da komentarišem izjave zavidnika kojima niko i ništa ne valja,“ kazao je dr Sadović.

Opozicija: Vlast deli priznanja sebi za neispunjena obećanja

Međutim, opozicija i veliki deo javnosti, prigovara mu da je priznanje stiglo kao plod političkog uticaja, iako se njegova stručnost kao lakara ne dovodi u pitanje.

Sa druge strane zamera mu se situacija u zdrastvenim ustanovama gde je nadležan a pojedini tvrde da zdrastvo nikada nije bilo na tako niskom nivou. Ima i prmedbi da se pacijenti sve više usmeravaju ka privatnim ordinacijama što osiromašeni građani teško doživljavaju.

Takođe sa strane opozicije sve češće se čuju kritike na njegova navodno neispunjena obećanja iz predizborne kampanje gde je građanima obećavao stručnost ispred politike, rešavanje komunalnih problema i kvalitetniju zdrastvenu zaštitu, što se kako kažu nije dogodilo budući da je ,,stručnost ispred politike“ zamenilo partijsko namirivanje koalicije oko SNS a lošu vlast, kako su tvrdili, zamenili su nestručnim, nekompetentnim i partijskim ljudima koji su zauzeli važne funkcije u gradu.

Glas zapadne Srbije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles