30. August 2017

Sviju nas je rastužila vijest da je u Frankfurtu u Njemačkoj od posljedica pada sa skele na jednom od gradilišta preminuo 25-to godišnji student iz Novog Pazara koji je otišao u Njemačku sa namjerom da zaradi nešto novaca. Koliko još ovakvih slučajeva treba da se desi pa da se zapitamo kuda više vodi nerad naših vlasti koji omladini nisu omogućili skoro nikakve uslove za život. Omladina je bez ikakve budućnosti, dok su neradnici i licemjeri na vlasti. 

Dosta je više bilo njihovih laži i obmana. Zašto lažu našu djecu i omladinu da je zapad za njih buducnost? Zašto lažu o nekakvom silnom novcu i uživanju u dijaspori kad automobile na lizing uzimaju da bi došli na odmor. Kredite uzimaju da bi posjetili svoj zavičaj. Je li to rade svjesno, što moraju ili zbog tafre?

Takvim postupcima čine loše omladini, pospješujući kod njih iluziju i lažnu sliku o inostranstvu koje nije ni blizu onoga što se omladini prikazuje.

Vlastima u Srbiji odgovara da se Bošnjaci Sandžaka sele u strane zemlje. Moglo bi se kazati da oni prema njima čine neki novi vid ‘genocida’ i kulturocida. 

Zašto se vlastodržačka koalicija ne potrudi da napravi dobar ambijent za ulaganje i investiranje u Sandžaku, realiziranje dobrih projekata kako bi sačuvala omladinu koja se izlaže rizicima tražeći budućnost po svijetu? Privrednici tamo koriste tu našu radnu snagu i minimalno je plaćaju. Osvijesti se moj narode i ne dozvoli više da licemjerje i neljudskost drzi poluge vlasti u sandzačkim gradovima. Sačuvaj svoje buduće generacije!

 

Autor: Asmir Bihorac

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles