2. Juli 2017

Nakon niza aktivnosti Bošnjačke stranke, od kojih je najsvejžija prevara birača povodom naknada za majke, vlasnik BS-a je tu partiju potpuno stavio u funkciju svog gazde, ocijenio je Džavid Šabović član Predsjedništva i poslanik SDP u Skupštini.

Šabović kaže da je BS i formalno postala negacija sebe same, ogoljeno u službi interesa svog vlasnika i njegove nelegalne gradnje, zarad čega cijela partija mora činiti štetu narodu čije ime nosi.

Pojašnjava da mu je ponašanje funkcionera Bošnjačke stranke u vezi naknada za majke pomoglo da u potpunosti razumijem značenje izraza “majku bi svoju prodali”.

“Partija koja je formirana na ideji unaprjeđenja položaja i prava Bošnjaka, postala je glavna prijetnja njihovim interesima. Bošnjačka stranka danas ukida socijalna davanja, ukida naknade majkama za koje se hvalila da ih je ona uvela, o regionalnom razvoju nema ni riječi, ali zato povećava PDV, omogućava neplaćanje poreza i pomoć poreskim dužnicima. Dakle, onaj koji je uzeo ime našeg naroda postaje sredstvo u službi progona Bošnjaka koje su nekada progonili ratom, a danas nemaštinom”, istakao je Šabović.

Prema njegovim riječima, tako izgleda stranka kada nestane politike, a ostane jedino lični interes vlasnika partije koji se ostvaruje prodajom interesa sopstvenog naroda, čije ime, dodaje Šabović, neopravdano nosi.

“Bošnjaci imaju isti interes kao i ostali građani Crne Gore: žele poštenu vlast koja radi u interesu građana, žele pošten posao kako ne bi morali da napuštaju svoje kuće, žele da rade i stvaraju, a ne da ih potkupljuju uoči izbora..Žele jako malo – samo pravdu i pošten posao!”, saopštio je Šabović.

On je pozvao većinu poštenih članova i funkcionera Bošnjačke stranke koji saopštavaju da se sve ovo radi protivno njihovoj volji da se glasnije i otvoreno pobune i ne dozvole da nekolicina funkcionera prodaju njihov ugled, uvjerenja, očekivanja članstva i ime cijelog naroda za nekoliko nelegalnih kvadrata vlasnika partije ili par funkcionerskih mjesta.

“Ja sam uvjeren da tamo nijesu svi isti. Očekujem da to javno i pokažu, kako ne bi nosili tuđu sramotu. No, ako i ovo oćute, možda sramota i nije potpuno tuđa”, zaključio je Šabović.

Izvor: kodex.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles