5. Oktobar 2017

Priboj – Formiranjem Organizacionog odbora, opština Priboj počela je zvanično pripreme za organizaciju 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, kojima će biti domaćin u julu naredne godine. Radom Organizacionog odbora predsedavaće predsednik opštine Priboj Lazar Rvović dok će operativne pripreme na terenu sprovoditi 18 eminentnih predstavnika iz svih oblasti sportskog i javnog života grada.

Nakon preuzimanja domaćinstva MOSI od Pljevalja opština Priboj ubrzano preduzima sve organizacione pripreme kako bi predstojeće igre zablistale punim sjajem i što spremnije dočekali najveću sportsku amaterske manifestaciju u Jugoistočnoj Evropi. Prema najavama u Priboju se sledeće godine očekuje učešće sportista iz 34 opštine iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sa više od 2.500 učesnika koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina tokom petodnevnog boravka u gradu na Limu.

Igre su do sa sada u Priboju održavane šest puta, opština raspolaže neophodnom infrastrukturom koja omogućava kvalitetno i bezbedno održavanje igara, a planirana je i revitalizacija i dodatno “umivanje” sportskih terena.

“Planiramo da ove igre pored osnovnog sportskog druženja iskoristimo i za proširivanje saradnje na polju turizma, korišćenju predpristupnih fondova i drugih pravih vrednosti koje će unaprediti život i prevazići veštačke granice”, kaže predsednik Oraganizacionog odbora Lazar Rvović.

Prema najavama iz Organizacionog odbora, uz pripreme za sportske aktivnosti, smeštaj, ishranu i zabavu učesnika, Priboj će poseban značaj dati tokom godine permanentnoj medijskoj prezentaciji MOSI-a koje su poslednjih decenija nepravedno zapostavljene kao najveća sportsko amterska manifestacija na Balkanu.

PP Media / Glas zapadne Srbije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles