10. Maj 2018

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora.

Odlukom Apelacionog suda su odbijene sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu kojim su pripadinci Rožajske grupe osuđeni zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarić provosnažno su osuđeni na po 10 godina zatvora, Sead Ugljanin na osam godina, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5,2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina.

Prema Rahmi Jeneru, Sijariću, Ramiću i Ugljaninu izrečena je i mera bezbednosti oduzimanja predmeta pa će im biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

Rahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. godine u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga N. N. lica u međunarodnim razmjerama na teritoriji Republike Srbije, Republike Bugarske i Republike Turske neovlašćeno radi prodaje kupovali, držali i prenosili heroin.

Ugljanin je osuđe jer je neovlašćeno, radi prodaje, prenosio heroin, navodi se u presudi.

Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić od optužbe da je kao član ove grupe držala, prenosila i neovlašteno prodavala veće količine heroina.

(Tanjug)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles