21. Februar 2018

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Hazbija Kalač, biće kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, kako saznaje Portal sjevercg gradjani Rožaja su mu masovno dali podršku, gdje je za nekoliko dana preko četiri hiljade potpisa prikupljeno.

Također, saznajemo da će Kalač zvanično za svoju kandidaturu dovoljan broj potpisa građana predati već u ponedjeljak.

Patricia Pobrić, poznata gradjanska aktivistkinja, za Portal sjever cg je kazala, da podržava  kandidaturu Hazbije Kalač. Ona je pozvala svu opoziciju, s obzirom da nemogu da se dogovore oko jedinstvenog kandidata, da svi zajedno podrže njegovu kandidaturu i da Kalač bude kandidat čitave opozicije.

Pobrić smatra, da bi tom zajedničkom podrškom ujedinili sve građane bez obzira na nacionalnost, koji bi dali glas Hazbiji Kalaču i koji bi sigurno pobijedio u prvom krugu.

Nadam se, kaže Pobrić da ne smeta DF-u, DEMOKRATAMA, SNP-u, SDP-u i URI što se radi o čovjeku bošnjačke nacionalnosti, koji je svima davao podršku u borbi za građansku državu, državu prava, pravde i pomirenja. Podršku Hazbiji Kalaču su dale i mnoge NVO sa sjevera Crne Gore.

(sjevercg.me)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles