16. Mart 2017

Nakon pisanja radija Sto plus i negodovanja građana, a po nalogu građevinske inspekcije, danas je uklonjena reklama koju su nepoznate osobe ekserima prikucale za sjeverni bastion Novopazarske tvrđave, spomenika pod zaštitom države.

U saopštenju lokalne samouprave se navodi da je reklamni sadržaj na Bedemu okačen “bez najave i traženja saglasnosti”.

“Oglašavanje na površinama u okviru kulturno-historijskih dobara jeste moguće, ali samo uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika, koji po svakom zahtjevu pojedinačno određuje uslove reklamiranja”, navodi se u saopštenju.

OŽILJCI VANDALA NA BEDEMU

Gradska uprava je apelovala na sve građane da se prema javnim dobrima odnose odgovorno kako bi se očuvao identitet grada i historijsko nasljeđe po kojem je ovaj kraj prepoznatljiv.

Sporna reklama, kojom se pozivaju navijači na utakmicu između fudbalera Novog Pazara i Radnika, okačena je u utorak, a našem radiju je u FK Novi Pazar rečeno da oni nisu organizovali njeno postavljanje.

Ko su osobe koje su ekserima prikucale reklamu i načinile štetu na ovom spomeniku iz XV vijeka još uvijek njie poznato.

(Radiostoplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles