11. Maj 2018

Par dana poslije posjete Republici Turskoj i potpisivanja memoranduma o saradnji Srbije i Turske na terenu počele aktivnosti o rehabilitaciji regionalnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin.

Državni sekretar u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Edin Zećirović sa delegacijom Turske i predstavnicima kompanije “Tašjapi” na terenu obišli put Sjenica-Novi Pazar analizirajući projetke za rehabilitaciju ovih puteva.

Gospodin Zećirović kaže da mu je posebno zadovoljstvo što je projekat autoputa Beograd-Sarajevo pokrenut i da bi regionalni putevi već u ovoj sezoni mogli početi sa rehabilitacijom: “Projekatna dokumentacija rehabilitacije putnog pravca Tutin-Novi Pazar već postoji i mislim da bi taj put bio urnek kako bi lakše obnovili i ovaj pravac od Novog Pazara do Sjenice. Za Podstrmac će se naći novo rješenje kako bi se izbjegle krivine koje otežavaju saobraćaj i u ljetnjem a posebno u zimskom periodu.” ističe Zećirović.

Podsjećamo da je prošle godine Republika Srbija uvrstila u budžet i dala garanciju za rehabilitaciju ovih putnih pravaca što je rezultat djelovanja gospodina Edina Zećirovića u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе.

 

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles