3. Maj 2016

553f80a2-9430-4e83-b11e-1a490a0a0a67-DrazaMihajlovic-preview

Amerika, Crna Gora – Registracija ravnogorskog četnickog pokreta Crne Gore, vraća Crnu Goru u četničko beznađe koje će se obiti o glavu crnogorskoj nezavisnosti, naveo je Esad Rastoder, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Americi.

“Ovim činom i registracijom ovog fašističkog pokreta, šalje se još jedna jasna poruka manjinama a posebno Bošnjacima da njihovim mukama nije došao kraj i da je pravosuđe Crne Gore, sa ovim potezom obrukalo borbu antifašista Crne Gore. Bošnjacka dijaspora treba da preispita daljnje odnose sa institucijama takve Crne Gore”, izjavio je Rastoder.

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović kazao je da registracija Ravnogorskog pokreta od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem se čelu nalazi Duško Marković, znači da se svi zločini tog pokreta iz Drugog svjetskog rata ozakonjuju i da se ovim potezom manjinskim narodima dodatno utjeruje strah.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odobrilo je registraciju nevladine organizacije „Ravnogorski pokret Crne Gore“, tako da je država dobila prvo zvanično udruženje koje okuplja četnike.

„Prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Crnoj Gori zvanična vlast je iskoračila iz stereotipnog i ortodoksno komunističkog pogleda na svijet i istoriju građanskog rata od 1941. do 1945. godine i prihvatila ono što su sve razvijene i demokratske zemlje svijeta odavno uradile, odnosno prihvatili su Ravnogorski pokret, a time i vojnike đenerala Dragoljuba Mihailovića, kao dio antifašističke tradicije“, izjavio je predstavnik ove nevladine organizacije vojvoda Mileta Pavićević – Čiča.

Registraciju „Ravnogorskog pokreta“ shvata kao prvi korak na putu rehabilitacije pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini u Crnoj Gori.

Pavićević je istakao da Ravnogorski pokret nije osnovan da bi se bilo kome svetio ili, kako kaže, ne daj Bože prijetio.

„Tražićemo da se istorija Drugog svjetskog revidira u skladu sa novim podacima, jer dosta je bilo komunističke slike svijeta u kojoj su osnovne istine o četnicima bile one iz filmova o Neretvi i Sutjesci. Pred RP, ali i pred Crnom Gorom, je put ideološkog otrežnjenja i nadamo se da ćemo u tome svakim danom imati sve više saveznika“,kazao je Čiča.

(volimpodgoricu)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles