12. Januar 2018

Broj djece vakcinisane MMR vakcinom u Novom Pazaru svakodnevno raste, a u posljednja tri mjeseca imunizacijom je obuhvaćeno oko 70 odsto dece, rečeno je našem radiju u Zavodu za javno zdravlje u ovom gradu.

 

Direktor ove zdravstvene ustanove Šefadil Spahić rekao je da procent vakcinisane djece obuhvata najviše dvogodišnjake, ali je zadovoljavajući i obuhvat revakcinacije MMR vakcinom.

On je istakao da su dobri rezultati postignuti zahvaljujući sprovedenoj kampanji o značaju MMR vakcine.

“Edukacija stanovništva i zdravstvenih radnika, vaspitno obrazovni rad sa djecom školskog uzrasta, ali i uključivanje lokalne samouprave u celu problematiku je dalo pozitivne rezultate”, rekao je Spahić.

On je podsetio da je neophodno vakcinisati 95 odsto djece kako bi se postigao kolektivni imunitet.

“Ako kontinuirano nastavimo da sprovodimo ovakvu kampanju očekujem da ćemo za tri do četiri godine postignuti kolektivni imunitet, i tek tada ćemo biti u potpunosti zadovoljni”, rekao je Spahić.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od kraja novembra do danas, 13 osoba je obolelo od malih boginja, i to sedam u Novom Pazaru i šest u Tutinu.

(radiostoplus)

Facebook Comments

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles