28. Februar 2018

Može da odbije i mi ćemo i tada kao i sada zakonskom roku brisati naš predlog, rekao je za Danas Nenad Prokić, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja u odgovoru na pitanje kako komentariše optužbe Zorana Živkovića, predsednika Nove stranke da je lista Muamera Zukorlića zloupotrebila identitete kandidata liste „Da oslobodimo Beograd“.

Živković je saopštio Zukorlićeva stranka je Gradskoj izbornoj komisiji predala spisak „svojih“ kontrolora, na kojem su se našli brojni članovi koalicije „Da oslobodimo Beograd“. Time je prekršen ne samo zakon, već se i manipuliše ličnim podacima ljudi, rekao je Živković.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja kaže za Danas da je ta partija povukla listu sa spornim imenima u zakonskom roku, ističući da ona nema infrastrukturu da proveri sve one koji se jave da hoće da budu njeni kontrolori.

Na pitanje odakle stranci podaci onih koji tvrde da su zloupotrebljeni, iz DS i Nove stranke, s obzirom na to da tvrde da ih nikome nisu dali, Nenad Prokić kaže da putem interneta svako može da se prijavi. On sumnja da je njegovoj listi ovaj slučaj podmetnut, iako, kako kaže, to ne može i da dokaže. Sagovornik Danasa kaže i da je normalno da njegova stranka deli simpatizere Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije, jer je reč o zastupanju sličnih društvenih vrednosti, kao i da je indikativno da je Živković reagovao pre nego što je reagovao GIK. GIK bi, kaže Prokić izvesno izašao sa svojim podacima o tome da postoje duplirana imena na različitim listama kontrolora, nakon ukrštanja podataka.

– To je skupljanje političkih poena, možda i zbog ljubomore zbog toga što njihovi nekadašnji simpatizeri sad simpatišu nas – zaključio je Prokić za Danas.

(Danas)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles