6. Oktobar 2017

Priboj se sprema za MOSI

MOSI su najveća sportska amaterska manifestacija na Balkanu , a na 55. Igrama koje se po sedmi put organizuju u Priboju učestvovaće 34 opštine iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine sa oko 3000 učesnika koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

– Planiramo da ove MOSI igre pored svog osnovnog cilja, negovanja sportskog duha, iskoristimo i za proširivanje prekogranične saradnje na polju turizma, zajedničkog korišćenja evropskih fondova, kao i da kroz podsticanje pravih vrednosti prevazilazimo veštačke granice gde god možemo, rekao je Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj i dodao da će u sklopu priprema za ovu manifestaciju pored obnavljanja i izgradnje sportskih terena u Priboju biti infrastrukturno uređeno i obnovljeno uže gradsko jezgro. Novoformirani organizacioni odbor ima 18 članova koji će biti zaduženi za različite zadatke , od marketinga, preko koordiniranja uređenja grada do same organizacije sportskih takmičenja.

 

Prve MOSI su održane 1954. godine, a Opština Priboj je jedan od osnivača i inicijatora MOSI u Prijepolju 1954. godine. Na Skupštini udruženja Saveza studenata Jugoslavije 1954. godine usvojena je inicijativa prijepoljskih studenata da se u okviru “Studentske nedjelje” organizuje “fiskulturni tromeč” omladine Prijepolja, Priboja i Nove Varoši. Sportisti tri susedna grada u Prijepolju su se nadmetali u atletici, fudbalu, odbojci, stonom tenisu i šahu. “Fiskulturni tromeč” kasnije je prerastao u Sandžačke, a potom i u današnji vid takmičenja Međuopštinske omladinske sportske igre koje okupljaju sportsku omladinu iz opština tri republike bivše Jugoslavije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

 

(Danas)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles